Welkom op Troubagroove
 
Troubagroove is Javier Garcia Vicente
 
Troubagroove is guitarist en componist Javier Garcia Vicente. Javier is geboren en getogen in Spanje. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door muziek, zang en de gitaar. Op zijn vijftiende schreef hij zijn eerste compositie. In Spanje speelde hij als bassist in verschillende rock en popbands totdat hij werd gegrepen door de blues.
 
Hiervoor verhuisde hij mid jaren negentig naar Londen om als bassist in diverse bluesbands op te treden. Hij speelde jarenlang in de band van de Britse blues diva Dana Gillespie en toerde met haar in Europa, India en de Carribean.
 
In 2002 werd Javier gevraagd muziek te schrijven voor de Spaanse film The Mix. Hij verliet Londen en  besloot hij zich meer te gaan richten op het componeren en produceren van eigen nummers en solo optredens.
 
Sinds 2004 woont Javier in Utrecht en treedt op als solo guitarist, als duo en trio en als sessieleider. Hij was betrokken bij diverse wereldmuziek projecten zoals Moreshinda, Thidrin en world lullaby’s met de Iraanse operazangeres Mehrnaz Salehi.
 
Daarnaast componeert hij muziek voor televisieprogramma’s, documentaires en films.
 
Boekingen
 
Javier speelt eigen composities varierend van bolero’s en romantische ballades tot latin blues. Ook laat hij zich graag uitdagen tot moderne en klassieke spaanse en latijns amerikaanse nummers.
 
Op verzoek kan Javier ook in duo of trio formatie optreden. Hij schakelt hiervoor professionele musici in zoals percussionisten, guitaristen, zangeressen, pianisten, etc.
 
Voor meer informatie over optredens, data, boekingen en prijzen kunt u contact opnemen via 06 41576553 of mail